Van branche switchen direct na je opleiding, het kán!

3 december 2016

Veel jongeren weten tegenwoordig niet wat ze na hun opleiding willen doen. Dit was ook het geval bij Tom. Na zijn opleiding bouwkunde twijfelde hij of hij wel in deze branche wilde werken. Hij stuurde daarom zijn CV naar Manschap.

Enthousiast

“Mijn broer kwam ook via Manschap aan een mooie baan, dus ik gaf ze mijn CV om even rond te kijken, maar na drie dagen hadden ze al werk voor mij!”, aldus een enthousiaste Tom.

Afbeelding Manschap Uitzendbureau Van branche switchen direct na je opleiding, het kán!

Passende job

Manschap had een passende job gevonden bij Doornekamp in Borne. Doornekamp is een groothandel voor duurzame energietechnieken. In opdracht van de installateur ontwerpen, realiseren en beheren ze duurzame energiesystemen. Tom: “Ik word nu ingewerkt als werkvoorbereider. Het was handig geweest als ik een opleiding in de installatietechniek had gedaan, maar de mensen hier zijn erg behulpzaam. Ik zie het als een soort interne opleiding.” Tom geeft aan dat er wel raakvlakken zijn met zijn opleiding. “Tijdens mijn opleiding leerde ik met AutoCAD werken en met dat programma werk ik nu ook, alleen op een andere manier.”

Win-win situatie

Voor Manschap is dit een win-win situatie. Bij Doornekamp hebben ze er een enthousiaste, leergierige collega bij en Tom heeft een interessante baan in een andere sector dan waar hij voor studeerde. Daar kunnen wij bij Manschap alleen maar blij van worden!