Het creëren van een win-win situatie

20 maart 2016

Kiekens is een Twents bedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van lucht- en milieutechnische producten. Voorheen waren het voornamelijk industriële stofzuigers. Ze maken nog steeds hoogwaardige stofzuigers voor de industrie, maar tegenwoordig leggen ze zich voornamelijk toe op het ontwikkelen van oplossingen voor ventilatie, afzuiging en ontstoffing.

Diversiteit

Het klantenbestand is erg divers en dat is zacht uitgedrukt. Ewald Asbeuk, eindverantwoordelijk voor de productie, geeft een aantal voorbeelden: ‘We werken voor bedrijven in de farmaceutische industrie, voor bedrijven uit de nucleaire sector en voor bedrijven in de offshore, maar we hebben bijvoorbeeld ook een aantal bloedbanken als klant. We zitten over de hele wereld, we hebben zelfs projecten gedaan voor een boorplatform in Australië.”

Hij toonde aan zijn vak goed te verstaan: dit resulteerde in een vaste aanstelling.

Vakman

Kiekens is een mooi bedrijf, dat al sinds 1907 aan de weg timmert. Manschap werd een tijd terug ingeschakeld om wat extra ‘handjes’ te leveren. Kiekens had een extra lasser nodig, een vakman. Deze vakman vond Manschap in Lucas, een jongen van Poolse nationaliteit. Een jongen die goed Engels spreekt, het Nederlands goed verstaat en ondertussen ook al een aardig woordje Nederlands kan meepraten. Lucas vervulde tijdelijk de functie van samenstellend lasser als uitzendkracht, maar kreeg al snel een jaarcontract aangeboden. Hij toonde aan zijn vak goed te verstaan: dit resulteerde in een vaste aanstelling en daar zijn wij als Manschap trots op. Lucas heeft nu een prachtige baan, maakt deel uit van een mooi team en Kiekens heeft er een vakman bij. Een win-win situatie, dus!