Manschap & Wiezoloop: waarom iedereen regelmatig hard zou moeten lopen

8 juni 2017

Manschap Uitzendbureau is in 2017 hoofdsponsor van de Wiezoloop. De negentiende editie van dit sportieve evenement wordt dit jaar op 17 juni in Wierden georganiseerd.

Waarom kiezen wij ervoor om een hardloopevenement te sponsoren? Daarop hebben wij uiteraard een eenvoudig antwoord: als werkgever van veel medewerkers, voornamelijk in de technische sector, weten we als geen ander dat je zuinig moet zijn op je lijf!

Duurzaam inzetbaar

Duurzame inzetbaarheid is een belangrijk en actueel thema. Fitte en gelukkige medewerkers presteren beter, zijn minder ziek en schakelen een tandje bij als het moet. Tenslotte wordt er van ons verwacht dat we doorwerken tot aan onze 67e. Daarom vinden wij dat we lichaamsbeweging moeten stimuleren.

Sport is daarbij een belangrijk element en dat is de reden dat Manschap haar naam zo graag verbindt aan de Wiezoloop. Als uitzendbureau willen wij een gezonde levensstijl promoten en daar dragen wij graag een steentje aan bij!

Goedkoop

Hardlopen is misschien wel de meest ideale vorm van sport om fit te blijven. Je kunt het namelijk altijd en overal doen en je hebt er alleen een paar hardloopschoenen en wat comfortabele sportkleding voor nodig. Het is dus een hele goedkope manier van sporten.

Snel Fit

Door hard te lopen werk je aan je conditie. In het begin zal de toename in conditie duidelijk merkbaar zijn, maar daarna zul je harder moeten trainen om voortgang te kunnen blijven boeken. Hetzelfde geldt voor gewicht. Door hard te lopen kun je makkelijk een paar kilo’s verliezen, maar de laatste pondjes vragen om het meeste moeite. Hoe dan ook, hardlopen is een handige sport om snel fit te worden.

Afbeelding Manschap Uitzendbureau Manschap & Wiezoloop: waarom iedereen regelmatig hard zou moeten lopen

Flexibel en onafhankelijk

Om hard te kunnen lopen, zit je niet vast aan de openingstijden of een abonnement van een sportschool. Je bent niet afhankelijk van een team of medesporters; jij kunt gaan lopen wanneer jíj daar zin in hebt! Ideaal!

Minder stress

Wist je dat jouw lichaam tijdens het sporten endorfine aanmaakt? Dit stofje zorgt ervoor dat jij je gelukkig voelt en dat jouw lichaam minder pijn ervaart tijdens het sporten. Tijdens het lopen voel jij je daarom beter, maar dit effect werkt ook nog een tijd door na je workout!

Meer spieren

Je zou het misschien niet zeggen, maar tijdens het hardlopen train je bijna alle spieren in je lichaam. Vooral klimmen en afdalen, of het lopen in mul zand is een goede training voor je spieren.

Zoals je leest, zijn er veel redenen om te beginnen met hardlopen. Eigenlijk is er geen enkele reden om het niet te doen. Dus, sport jij niet of nauwelijks? Ga dan hardlopen!