6 Tips voor een goed CV

Je krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken. Dat weten we bij Manschap maar al te goed. Het is niet alleen belangrijk als je gaat solliciteren voor je droombaan, maar ook als je op zoek bent naar een leuke uitzendklus. Een goed curriculum vitae (CV), maak je zo:

1. Minder is meer

Een CV is bedoeld om een helder beeld te schetsen van je achtergrond. Denk hierbij aan opleiding, werkervaring, hobby’s en interesses. Dit is het belangrijkst; eventuele bijzaken kun je altijd nog toelichten in het sollicitatiegesprek, als de werkgever daarom vraagt.

2. Houd het helder

Die eerste indruk is belangrijk, dus presenteer je CV op een overzichtelijke manier. Het moet makkelijk te lezen zijn en alle informatie moet duidelijk georganiseerd zijn.

3. Nevenactiviteiten

Heb je tijdens je opleiding of naast je werk vrijwilligerswerk gedaan? In het bestuur gezeten van de plaatselijke voetbalvereniging? Op hoog niveau gesport? Tijdens je studie in een studievereniging gezeten? Vermeld dit dan op je CV. Het zegt namelijk veel over je mentaliteit. Werkgevers zien dit graag en het zegt soms meer dan je schoolcijfers!

4. Wees eerlijk

Wees jezelf en maak dingen niet mooier dan dat ze zijn. Ben je drie maanden werkloos geweest? Vul dit gat in je CV dan niet op met onzin. Als je werkgever hier achterkomt, dan zak je alsnog door het ijs.

5. Wees scherp op taal(fouten)

Een taalfout op je CV of in je sollicitatiebrief kan natuurlijk écht niet. Houd er bovendien rekening mee dat de spellingscontrole van tekstverwerkers de fouten met -d’tjes en -dt’tjes niet herkent. Lees je CV nauwkeurig door en vraag eventueel om de hulp van anderen.

6. Vraag anderen om hulp

Vaak ben je erg geconcentreerd bezig met iets belangrijks als een CV. Vaak verander je het ook nog eens een keer of drie. Het is moeilijk om dan overzicht te houden en daarom is het verstandig om anderen te vragen om het te beoordelen. Een paar frisse ogen ziet veel meer dan jij zelf!

We hopen dat het door deze tips een stuk makkelijker is om een goed CV in elkaar te zetten. Houd ze daarom goed in je achterhoofd, want die eerste indruk blijft erg belangrijk. Je krijgt immers nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken!

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×