Werving & Selectie

Manschap Werving & Selectie ondersteunt bedrijven bij het invullen van vacatures op HBO- en WO-niveau. Werving en selectie is meer dan selecteren op opleiding en werkervaring. Wij kijken naar de persoonlijkheid en de mentaliteit van de kandidaat. Past deze persoon bij de missie en cultuur van uw bedrijf? Dat vinden wij belangrijk!

Werkwijze

Samen met u bepalen we op welke manier we de vacature het beste in kunnen vullen en hoe we de procedure in gaan richten.

Intake

Als de werkwijze en afspraken helder zijn, gaan we met u de vacature verder bespreken. Daarbij willen we alles weten. Dus niet alleen wat iemand moet kennen en kunnen, maar ook waarom de vacature is ontstaan. Wat is de belangrijkste opdracht in deze functie? Met wie wordt er intern en extern samengewerkt? Wat zijn de verantwoordelijkheden? Welke resultaat indicatoren krijgt de medewerker? Wat is de cultuur binnen uw organisatie?

Selectie

Als dit duidelijk is gaan we op zoek naar de geschikte kandidaat. Daarbij maken we gebruik van online en offline kanalen. Daarbij zetten we ook in op actieve search. Ons netwerk is hierbij van toegevoegde waarde, evenals dat van onze zusterbedrijven binnen Schipper Techniek.

Alle kandidaten spreken we vooraf zelf in een uitgebreid interview volgens de STAR methodiek. Indien gewenst kan een assessment deel uitmaken van de procedure. Hiervoor hebben wij een betrouwbare en onafhankelijke partner waar we mee samenwerken.

Match

Bij een succesvolle match houden we nog een tijdje vinger aan de pols. Na 3 maanden plannen we een tussentijdse evaluatie in om te bespreken of de vooraf gestelde doelen en verwachtingen zijn waargemaakt. Eventueel is er dan de mogelijkheid om bij te kunnen sturen. Na zes maanden sluiten we de begeleiding af met een eindevaluatie.

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×