Holterman & Manschap

Trouwe Twentse partners

De internationale werkvloer van Holterman Wapeningsstaal

Wie bekend is bij Holterman Wapeningsstaal in Markelo, kent hoogstwaarschijnlijk de gebroeders Winter. Wim en Theo zetten zich al jaren in om de productie van het bedrijf te waarborgen. Wim als productieleider, Theo als hoofd van de technische dienst. Over Theo schreven onze collega’s van Schipper Technisch Handelsburo al eerder een artikel. Deze keer spraken we ze samen, dat leek ons wel net zo gezellig…

Willy Wortel

Het is de eerste zonnige vrijdagmiddag van de lente. We treffen de broers in de werkplaats van de technische dienst. Wim arriveerde op een scooter, want het terrein van Holterman is te groot om lopend te doorkruisen. Tussen de projecten van Willy Wortel (bijnaam van sleutelaar Theo) steekt hij van wal. “Ik doe al zeker meer dan tien jaar zaken met Manschap, al vanaf de oprichting van het uitzendbureau. We doen natuurlijk al veel langer zaken met Schipper (Manschap is onderdeel van deze holding). Voor ons was het makkelijk dat ze naast onderdelen ook personeel konden leveren voor onze productie.”

De gebroeders Winter

Poolse collega’s

De productieleider vervolgt zijn verhaal: “Afhankelijk van de drukte, huren wij twintig tot vijftig medewerkers in via Manschap. Het gaat daarbij voornamelijk om lassers en productiekrachten. De voertaal is hier Engels of Duits, want het zijn vrijwel allemaal arbeidsmigranten uit Polen.”

Zijn toon wordt wat serieuzer. “Daar hebben mensen vaak vooroordelen over. Dat vind ik onterecht. Het zijn hard werkende mensen met een goede mentaliteit. Bovendien hebben we ze hard nodig om de economie draaiende te houden in Nederland.”

Theo staat zijn broer bij: “In de technische dienst heb ik ook een aantal Poolse collega’s. Sommigen werken hier al langer dan tien jaar. Dat is natuurlijk niet voor niets zo. Het zijn goede vakmensen.”

Snel schakelen

Wim: “Ik ben tevreden over de samenwerking met Manschap. Samen kunnen we snel schakelen. We hebben altijd binnen korte termijn de juiste mensen op onze werkvloer. We doen natuurlijk niet voor niets al zo lang zaken met elkaar.”

Hij vervolgt zijn verhaal. “Voor ons is het handig dat jullie ook Poolse intercedenten in dienst hebben, dat zorgt voor goede contacten met onze medewerkers. Anja is altijd erg behulpzaam voor ons en onze Poolse collega’s. Dat maakt wel het verschil.”

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×