Eurol & Manschap

Al meer dan 10 jaar vaste samenwerking met Manschap

Eurol: Het Twentse familiebedrijf dat de wereld verovert

Voor de fans van de Dakar Rally is Eurol geen onbekende. De producent van smeermiddelen timmert al 41 jaar aan de weg in de autosport en de automotive sector. Bovendien veroveren ze in rap tempo de industriële markt met hun Specialty producten. Het bedrijf is inmiddels vertegenwoordigd in 75 landen.

Samenwerking

Voor Manschap is het dan ook een eer om samen te werken met dit Twentse topbedrijf. Kim Beisser-Olde Meule, HRM-adviseur bij Eurol: “De samenwerking met Manschap was er al voordat ik bij Eurol aan de slag ging. Dat gaat dus al meer dan vijf of zes jaar terug. Dat is natuurlijk niet voor niets. We zijn erg tevreden over de samenwerking.”

Vaste dienst

Eurol werkt samen met Manschap om de pieken in de productie op te vangen. Daarbij gaat het vooral om productiemedewerkers en logistiek personeel. “Manschap weet snel de juiste mensen te vinden. Onlangs hebben we twee jongens in vaste dienst genomen. Deze heren vielen op tijdens hun uitzendperiode en we wilden ze behouden voor het bedrijf”, aldus Beisser-Olde Meule.

Dominik

Één van deze medewerkers is Dominik, een jongeman van Poolse afkomst. Onlangs verscheen hij ook in een artikel op een website voor Poolse arbeiders in Nederland. In dat artikel wordt hij ‘succesvolle jonge Pool’ genoemd. “Dominik spreekt goed Nederlands en toonde veel initiatief. Zo’n iemand laat je niet lopen.”

Op bezoek bij Eurol in Nijverdal

Werken bij Eurol

Eurol onderscheidt zich niet alleen als producent van hoogwaardige smeermiddelen. Ook als werkgever proberen ze het verschil te maken. Beisser-Olde Meule: “We zijn als werkgever erg flexibel. Bovendien proberen we zoveel mogelijk afwisseling te bieden aan onze werknemers. Natuurlijk bieden we werknemers de kans om zich te ontwikkelen. Als er initiatief wordt getoond, dan is het altijd mogelijk om opleidingen te volgen.”

Familiebedrijf

Manschap is onderdeel van Schipper Techniek. En net als Schipper is Eurol een typisch Twents familiebedrijf. “De sfeer is informeel en laagdrempelig. Iedereen is benaderbaar en er is ruimte voor ideeën”. De HRM-adviseur vervolgt haar verhaal: “Wij hebben een platte organisatie. De lijnen zijn kort en er wordt helder gecommuniceerd. Ook is de directie erg betrokken bij het personeel.”

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×