Marja over Manschap

Duidelijk communicatie

Flexkracht aan het woord

Marja Elstgeest werkt sinds september vorig jaar met veel plezier als mechanisch bankwerker voor NBBU-lid Manschap. “Ik kijk producten onder de microscoop na. Op 100sten, zelfs 1000sten van millimeters. Het is heel geconcentreerd, fijn werk met kritische producten.”

Marja: “Ik heb heel bewust voor deze baan gekozen. Ik had een vast aanstelling als meewerkend voorwerkster in de schoonmaak, maar mijn passie ligt bij metaal. Ik heb tien jaar in een metaalgieterij gewerkt en miste dat heel erg. Ik miste de techniek en het verder denken, het meedenken. Door de recessie heeft de productie in de metaalsector op een laag pitje gestaan en was het moeilijk werk te vinden. Toen deze vacature voorbij kwam, wilde ik toch graag een gokje wagen. Dit werk is iets fijner en gespecialiseerder dan ik voorheen deed en door mijn werkervaring sluit het heel precies aan bij wat ik kan en waar mijn passie ligt. Ik heb mijn vaste baan opgezegd en ben via het uitzendbureau aan de slag gegaan.

Meer rust

De schoonmaak is heel druk en intensief met het werken op verschillende locaties. Toen was ik tussen de middag wel vrij, maar omdat de kinderen eencontinurooster hebben, had ik daar niet zoveel aan. Dan ging ik ’s middags weer aan het werk en kwam daarna pas rond zeven uur ’s avonds weer thuis. Nu werk ik op één locatie en dat geeft me duidelijk veel meer rust. Ik begin ’s ochtends vroeg, werk aan een stuk door en dan kan ik om half vier in de middag naar huis. Ik werk meer, maar ik heb het gevoel dat ik nu veel meer tijd heb, voor mijzelf, maar vooral ook voor mijn gezin.”

Duidelijke communicatie

Het contact met het uitzendbureau is heel goed. “Als er iets is, bel ik ze en ook als mijn vaste contactpersoon even niet bereikbaar is, krijg ik daarna altijd weer snel een antwoord terug via de mail of de app. Als ik vragen heb over bepaalde zaken, zoeken ze het uit en informeren ze mij erover. Ik kan met al mijn vragen bij hen terecht en ze hebben onlangs mijn man ook bemiddeld naar een leuke baan, hartstikke fijn”, aldus Marja.

“Ik werk nu bij een flexibel bedrijf dat goed is voor zijn personeel. De loonsverhoging die het vaste personeel kreeg, hebben wij als uitzendkrachten ook gekregen. Het maakt mij niet uit wie mij betaalt, zeg ik altijd. Als ze maar netjes zijn, dan wil ik er graag voor werken.”

Bron: NBBU

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×