De perfecte match bij Vivera

Manschap Werving & Selectie

Kansen grijpen bij Vivera

“De vegetarische markt groeit explosief”, vertelt Sandra Lansink. De HR-adviseur van Vivera vervolgt haar verhaal. “Vroeger bedienden we een niche-markt, tegenwoordig is vega natuurlijk hartstikke mainstream.”

Top 3

Vivera produceert al meer dan 25 jaar vegetarische producten. Daar plukken ze nu de vruchten van. “Veel vleesverwerkers moeten nu overschakelen op vega-producten. Ze moeten het er ineens bij gaan doen, omdat de markt voor vlees krimpende is. Dat geeft veel problemen. Wij produceren dit natuurlijk al jaren. Mede daarom behoren wij tot de top 3 van Europa”, vertelt Sandra trots.

Kansen grijpen

Vivera is een progressief, open minded bedrijf. Dit vertaalt zich ook door naar het personeelsbeleid. Je merkt het ook op de werkvloer. Naast het feit dat de sfeer erg gemoedelijk is, is er ook veel ruimte voor ambitie. “Als iemand ambities heeft, dan kan hij zijn eigen pad uitstippelen. Opleidingsbudget is nooit een probleem. We moedigen werknemers aan om kansen te grijpen, maar we houden zelf ook onze ogen open voor talent binnen de organisatie.” Sandra illustreert dit aan de hand van een voorbeeld: “We hebben hier onderhoudsdagen. De productie staat dan stil, zodat onze technische dienst het nodige onderhoud kan verrichten. Op die dagen helpen de operators mee met het onderhouden van ‘hun’ machines. Tijdens dit soort dagen openbaart zich het nodige technische talent onder productiepersoneel. Daar willen we dan graag mee aan de slag.”

Werving en selectie

De situatie op de arbeidsmarkt zorgt momenteel voor de nodige uitdagingen voor werkgevers. “Het werven van personeel is moeilijker. De werkloosheid is historisch laag op het moment, dit geldt al helemaal voor technisch personeel. We moeten het vooral hebben van mensen die van baan willen wisselen. Van werk naar werk, dus. Deze worden proactief benaderd. Door de uitbreidingsplannen en nieuwe technologieën die worden geïmplementeerd, zullen we de komende jaren behoefte hebben aan goed technisch personeel, zoals storingsmonteurs. Manschap helpt ons bij de werving en selectie van kandidaten.”

Match

Zo kwam ook Jos Freriksen bij Vivera terecht. Riemke van Manschap kwam met hem in contact. Snel zag ze dat Jos een goede match was voor Vivera. En dan kan het snel gaan. Jos: “Ik was eigenlijk niet eens op zoek naar ander werk. Maar ik kwam met Riemke in gesprek en toen werd ik toch enthousiast over de functie van magazijnbeheerder. Het ging toen heel snel. Het traject is vlekkeloos verlopen, want de onderlinge communicatie was erg goed.”

Op zijn eerste werkdag merkt Jos al dat de sfeer erg plezierig is bij Vivera. Ook verwacht hij niet lang te hoeven wennen. “Ik was voorheen werkzaam bij een vleesverwerker. Dat is natuurlijk het tegenovergestelde van het product dat Vivera maakt, maar de regels zijn hetzelfde. Dat komt natuurlijk bij veel bedrijven in de foodsector overeen.”

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×