Lassende dame bij Erma Sport - SKOR

Vakvrouw in beeld

Vera staat haar mannetje

Zelfs in een geëmancipeerde maatschappij als de onze, is het een bijzonder gezicht: een vrouwelijke lasser. En niet zomaar één! Vera is 23 jaar en een absolute vakvrouw.

Duitsland

Haar roots liggen in Friesland, maar ze woont nu net over de grens in Duitsland. “Mijn vriendin woonde daar. Ik wilde sowieso al graag naar Duitsland, omdat ik er ook veel familie heb wonen. Bovendien is het wonen er goedkoper, je hebt er meer mogelijkheden dan in Nederland”.

Lassen

Vera wist al op jonge leeftijd dat ze wilde gaan lassen. “Mijn vader is lasser. Op een gegeven moment moest ik op het VMBO een richting kiezen. Verzorging, bouw en economie vond ik niet zo boeiend, dus ik ben maar eens bij mijn vader op het werk gaan kijken. Ik mocht daar wat lassen en het ging mij best goed af. Toen wist ik dat ik lasser wilde worden”, aldus een trotse Vera.

Stoere dame!

Ervaring

Ze heeft inmiddels bij diverse werkgevers haar kunsten vertoond. “Ik heb in de trussenbouw, scheepsbouw en bij Batavus gewerkt. Inmiddels heb ik me gespecialiseerd in het TIG aluminium lassen, maar ik red me ook prima met andere metalen”, vertelt ze.

Rechtstreeks dienstverband

Korte tijd geleden kwam Vera via Manschap bij Erma Sport in Almelo terecht. Dit bedrijf produceert high-end materialen om sportvelden mee in te richten, zoals goals en dug-outs. Al na een maand werd haar een rechtstreeks dienstverband aangeboden. Dat contract werd snel getekend. Vera: “De economie trekt aan. Bij Erma willen ze vakmensen vastleggen om er zeker van te zijn de hoge kwaliteitseisen ook voor de toekomst te borgen. Ik ben er erg blij mee, het is een leuk bedrijf. Het jonge team is gezellig en iedereen is gelijk. We moeten het toch met elkaar doen!”

Perspectief

Erma Sport biedt haar bovendien mooie perspectieven. “Er werd mij gevraagd of ik nog opleidingen wilde volgen. Ik gaf aan dat ik een heftruckcertificaat wilde halen en nog een TIG-lasdiploma. Deze kans krijg ik hier ook en daar ben ik blij mee”. Ze vervolgt haar verhaal. “Mijn ontwikkeling blijft niet stilstaan, ik kan hier doorgroeien en daarom ben ik blij met mijn werk bij dit bedrijf!”.

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×