Stappen maken in je carrière?

Het advies van Manschap

Zes carrièretips op een rijtje

Er zijn natuurlijk meerdere manieren om stappen te maken in je carrière. Dit werkt voor iedereen anders. Wat voor de één tot succes leidt, hoeft niet te werken voor de ander. Over het algemeen zijn er echter een aantal handigheden die de kans op de volgende stap vergroten. We hebben daarom zes tips op een rij gezet in dit artikel.

1. Netwerken alsof je leven ervan afhangt

Het gaat er niet om wat je kan, maar om wie je kent. Natuurlijk zijn vaardigheden en kwaliteiten de basis, maar als je jouw carrière wilt ontwikkelen, moet je relaties opbouwen. Het is belangrijk dat je niet alleen contacten zoekt buiten het bedrijf waar je werkzaam bent. Een goede relatie met je collega’s is ook enorm belangrijk. Goede referenties kunnen later in je carrière goed van pas komen.

2. Leer nieuwe dingen

Sta er altijd voor open om nieuwe dingen te leren. Dit toont namelijk aan dat je een goede intrinsieke motivatie en passie voor het vak hebt. Daarbij is stilstand achteruitgang. Zorg er dus voor dat je jouw vaardigheden verbetert en uitbreidt!

3. Neem verantwoordelijkheid

Dat ene stapje extra maakt vaak het verschil. Wees niet bang om in het diepe te springen en om nieuwe opdrachten aan te nemen. Hierdoor val je op.

4. Breng prestaties in beeld

Zorg ervoor dat je jouw prestaties overzichtelijk hebt. Dit kan van pas komen in sollicitatie- of functioneringsgesprekken. Hiermee kun je die promotie over de streep trekken!

5. Lees vakliteratuur

Investeer in je eigen kennis. Zorg ervoor dat je vakliteratuur leest. Dit gaat niet alleen om managementboeken en wetenschappelijke publicaties, maar ook om blogs die relevant zijn voor jouw branche. Tip: bij verschillende nieuwsplatformen kun je je inschrijven voor een email nieuwsbrief. Zo word je automatisch op de hoogte gehouden van nieuws uit de sector.

6. Complimenten

Onderschat nooit de kracht van een compliment. Erken prestaties van je team of collega’s, dit geeft niet alleen een goed gevoel, maar het draagt ook bij aan je imago op de werkvloer. Het versterkt je positie op je werk!

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×